(video) Campioana secundă a „Rube Goldberg-2019” a prezentat o mașinărie complexă, cu un design original

4-22

Parte a Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, Colegiul Tehnic ține pasul cu Facultatea, călcându-i pe urme la propriu, iar uneori reușește să și preia ștafeta. O dovadă elocventă în acest sens este concursul „Rube Goldberg”.

După ce timp de doi ani consecutivi a deținut întâietatea în această complexă competiție inginerească, în anul curent discipolii Colegiului Tehnic au cedat doar câteva puncte în clasament colegilor de la FIMIT și s-au plasat pe locul secund al concursului. Surclasând însă alte 6 echipe, ei au demonstrat că spiritul de inginer menține echipa la cel mai înalt nivel, ceea ce îi conferă un deosebit sentiment de mândrie.

Conduși de mentorul lor, Adrian Macovei, și susținuți plenar de toți profesorii instituției, în frunte cu  directorul Dumitru Vengher, care i-a și însoțit la concurs, cei 7 membri ai echipei Colegiului Tehnic – Ion Vlas, Victoria Rogaciov (gr. TPM-151), Diana Cristea (gr. MUS-151), Chiril Donos (gr. MSP-161), Vlad Scurtu, Constantin Surdu (gr. TPM-161) și Marian Scurtu (gr. CT-172 au făcut o adevărată senzație la ediția curentă „Rube Goldberg”. Echipa a prezentat o mașinărie complexă, cu un design original, executat handmade de către pictorul Valentin Vîrlan, dar și cu cele mai multe noduri și tipuri de transmisie a energiei, care au culminat cu afișarea cifrei 55 – un mesaj de felicitare inedit pentru aniversarea din toamnă a UTM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente