La UTM va fi implementat un nou proiect cu suportul Agenția Universitară a Francofoniei

viber-image-2019-04-11-18.07.30

În perioada 11-14 aprilie 2019, Daniela Istrati, responsabilă de filiera francofonă „Informatiques” din cadrul UTM a fost în vizită la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) în vederea coordonării activităților în proiectului sinergic „Fortificarea angajării și inserției profesionale în România și Republica Moldova” (Renforcement de l’employabilité et de l’insertion professionnelle en Roumanie et en République de Moldavie).

Proiectul urmează a fi implementat de Centrele de Reușită Universitară ale UTM și UASM, cu  suportul financiar al Agenției Universitare Francofone. Obiectivul principal al acestei vizite a fost constituirea consorțiului pentru proiectul sinergic menționat, care s-a decis că va fi format din reprezentanții a universităților din R. Moldova și din România, precum și a mediului de afaceri moldovenesc și românesc.

Pe parcursul vizitei, au fost organizate vizite de studiu la Hortinvest și la campusului USAMV,  la Federația PRO AGRO și ONIV România,  la Asociația RO Holstein,  la Cernavodă într-o faimoasă podgorie și la Asociația ProVitis Serv SRL Cochirleni.

Ca urmare a vizitei, consorțiul pentru implementarea proiectului a fost format, au fost discutate aspectele operaționale de derulare a proiectului și a fost făcut schimb de experiență referitor la modalitățile de angajare  și de inserție profesională a absolvenților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente