(video) Au afișat numărului 55 pe o foaie în cel mai inedit mod. Cine sunt învingătorii competiției „Rube Goldberg”

principală 55

Echipa Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi din cadrul UTM a câștigat competiție inginerească – „Rube Goldberg”. Membrii echipei au realizat un mecanism care a afișat numărului 55 pe o foaie în cel mai inedit mod.

Competiția inginerească a fost organizată în cadrul Expoziția „Creația deschide Universul”, concursul a avut și un scop bine definit: afișarea numărului 55 pe o foaie într-un mod inedit, total neașteptat.

După două luni de muncă asiduă, echipele și-au scos la lumină creațiile. La fel ca și toate activitățile din cadrul Expoziției anuale a studenților, masteranzilor, doctoranzilor și profesorilor UTM – „Creația deschide Universul”, Competiția „Rube Goldberg” a fost consacrată celei de-a 55-a aniversări a UTM, sarcina finală a concursului având o conotație directă cu acest important eveniment din viața Universității.

Cele 8 echipe intrate în concurs, formate din câte 5 studenți și 2 elevi, bazându-se pe cunoștințele în domeniul ingineriei, și-au dat frâu liber creativității și imaginației și au construit din materiale avute la îndemână câte o mașinărie sofisticată, cu dimensiunile 2x2x2m, care să răspundă provocării din sarcina concursului într-un mod complex, demonstrând un ciclu de transferuri de energie în lanț. Ingeniozitatea membrilor echipei și funcționalitatea fără cusur a mașinăriilor în cadrul prezentării au făcut diferența și… clasificarea echipelor.

Cea mai performantă și ingenioasă mașinărie s-a dovedit a fi a echipei Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, constituită din studenții Gheorghe Bulat, Nicolae Cașcaval, Lilian Platon, Ștefan Mălai (gr. TCM-161), Călin Solcan (gr. ITA-171) și elevii Liceului Teoretic ,,Gaudeamus” din Chişinău – Evelina Nedelco și Anton Găină. Sub îndrumarea mentorului lor, Ilie Beiu, ei au construit o mașinărie cu cele mai multe reacții în lanț, fiind considerată învingătoarea concursului. Adevărați ingineri-constructori de mașini! Felicitări!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente