CEC despre transportarea organizată a cetățenilor din Transnistria: „Legislația națională nu prevede interdicții”

alegatori-dorotcaia-alegeri-parlamentare-20192-840×420

Comisia Electorală Centrală a anunțat că legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare. Comisia atenționează că doar funcționarii electorali se pot implica în procesul de organizare a votării.

În legătură cu informațiile apărute în spațiul mediatic despre cazurile de transportare la secțiile de votare a cetățenilor cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, Comisia Electorală Centrală precizează următoarele.

Legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare. Aceste cazuri urmează fiind documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor. Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat despre aceste fapte.

Cu privire la cazurile când cazurile când alte persoane autorizate să observe desfășurarea procesului electoral în cadrul secțiilor de votare încearcă să influențeze decizia alegătorilor despre participarea la scrutinul refendar organizat astăzi, Comisia atenționează că doar funcționarii electorali se pot implica în procesul de organizare a votării. Aceștia eliberează alegătorilor toate tipurile de buletine de vot, atât pentru alegerile parlamentare, cât și pentru referendumul republican consultativ, fapt pentru care alegătorii vor semna în listele electorale. Decizia de a vota în cadrul referendumului și a alegerilor parlamentare aparține alegătorului.

Amintim că, de dimineață mai multe autocare și microbuze cu alegători din regiunea transnistreană au fost aduse la Șoldănești pentru a vota. O situația a fost semnalată și în raionul Căușeni.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente