(video) Primăria va avea lift și va costa 1,8 milioane de lei. Proiectul este criticat de consilierii liberali

primaria

Primăria municipiului Chișinău construiește un ascensor pentru persoanele care se deplasează în scaun rulant. O decizie în acest sens a fost votată de către Consiliul municipal Chișinău anul trecut. Costul proiectului este de 1, 8 milioane de lei, iar lucrările urmează a fi finalizate la toamnă. Informația a fost publicat într-un comunicat de presă după ce consilierul PL, Ion Cebanu a criticat inițiativa pe pagina sa de facebook.

Informația despre liftul primăriei a apărut în spațiul public de la consilierul PL pe alatăieri, pe data de 23 aprilie. Acesta menționa că la primărie ar fi fost angajat Victor Chironda, care ar fi sugerat ca să fie implementat proiectul.

„Așa că astăzi în primărie trudește din greu o echipă genială de profesioniști de marcă internațională, cei mai mari experți la pus macaroane pe urechi, care de un an și jumătate fericesc orașul cu de toate: covoare florale, subterane amenajate, cei mai nanți brazi de Crăciun, iar în curând și cu un lift de un milion de lei la primărie și apă caldă prin 8 vecee publice de 5 milioane de lei”, menționa Ion Cebanu.

Primăria a transmis câteva zile mai târziu un comunicat în care anunța despre construcția liftului. Este menționat că va costa 1,8 milioane de lei, iar decizia a fost votată de Consiliul Municipal anul trecut. Totodată, se menționează că inițiativa a venit de la mai multe ONG-uri și că a fost coordonat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Liftul are dimensiuni mai mari față de unul obișnuit, pentru a facilita accesul oamenilor în scaun rulant, împreună cu însoțitorii lor. Accesul la ascensor va fi din 2 părți: una din curtea Primăriei, iar cea de-a doua – dinspre Ghișeul Unic, str. Vlaicu Pârcălab.

„Amplasarea ascensorului a fost selectată astfel pentru a avea o distanță aproximativ egală față de coridoarele dinspre str. V. Pârcălab și cel paralel cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, deși inițial au fost discutate mai multe variante, inclusiv cea cu un lift anexat. Pe interior, clădirea Primăriei nu va suferi modificări din cauza construcției ascensorului. (Va fi doar un gol de ușă, cu indicatorul de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii)”, se menționează în comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente