Tinerii activi de până la 30 de ani se pot înscrie la Academia de Liderism și Diversitate. Ce vor învăța

leader1-920×613

Institutul pentru initiative strategice (IPIS) anunță recrutarea tinerilor cu vârstele cuprinse între 18-30 de ani la a doua ediție a Academiei de liderism si diversitate. La acest program pot participa studenții activi din diverse medii lingvistice, sociale și geografice, pentru a-i determina să devină mai bine informați și implicați din punct de vedere civic în comunitățile lor.

În acest an, Academia de Liderism IPIS va rula în două ediții. Prima ediție, se va desfășura pe parcursul a 6 săptămâni în perioada mai-iunie și se va concentra pe chestiuni de guvernare, și va expune tinerii participanți la particularitățile politicii regionale în regiunile-cheie ale Moldovei, cum ar fi Bălți, Taraclia, Găgăuzia și regiunea Transnistreană. Academia va oferi participanților lecții practice, studii de caz și discuții cu politicieni, lideri ai comunității, experți, funcționari publici.

Ediția de toamnă a Academiei va dura șase săptămâni în perioada septembrie – octombrie și va oferi participanților competențe practice și cunoștințe despre e-democrație și e-guvernare, inclusiv cele mai recente tendințe în organizarea comunităților, democrația participativă și luarea deciziilor la nivel local, municipal și național, utilizând instrumente on-line și digitale.

Vorbitorii și formatorii pentru ambele ediții ale Academiei vor include experți bine cunoscuți din țară și din străinătate.

Academia de Liderism și Diversitate IPIS este o oportunitate excelentă pentru studenții activi, de a-și crea o rețea vastă de contacte din societatea civilă, mediul politic și asociativ,  care pe viitor îi va ajuta în devenirea lor profesională.

Pentru a participa, candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

# Vârsta cuprinsă între 18-30 ani

# Să cunoască limba română, rusă și engleză

# Să fie activi și deschiși spre a învăța lucruri noi

# Să poată participa la toate activitățile proiectului

# Au potențial și sunt motivați să împărtășească cu alții rezultatele proiectului

Cum să te înscrii:

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 30 aprilie. Trimite o scrisoare în care să descrii motivația pentru acest program (max. 500 caractere) și CV-ul actualizat la următoarea adresă de e-mail: [email protected], cu indicarea subiectului: Academia IPIS.

Până pe 5 mai, echipa IPIS va selecta 30 cei mai buni candidați, care vor fi invitați să devină parte a Academiei de Liderism și Diversitate IPIS, ediția 2019.

Participarea la Academie este absolut gratuita.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente