(foto) Au realizat ghidarea automată a mașinii pe traseu și s-au clasat pe locul trei. O echipă de la UTM s-a remarcat la un concurs din România

Echipa uTM12

Echipa UTM MicroWire a urcat pe podium la Continental Te­ch­ni­cal Com­pe­tition 2019. Turneul internațional a fost organizat în perioada 16-19 aprilie la Sibiu, România.

Din partea Universității Tehnice a Moldovei a participat echipa MicroWire, în componența căruia au intrat studenții Artur Oprea, Vadim Platon, Victor Popa de la specialitatea Automatică și Informatică, facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică și studenta Cristina Rață de la specialitate Design Interior, facultatea Urbanism și Arhitectură.

Echipa uTM

În cadrul concursului s-au desfășurat trei probe pe următoarele domenii:

#Cybersecurity
#Production Flow Optimization.
#Connected Electric Vehicles .

echipa

Echipa MicroWire a participat la proba Connected Electric Vehicles, unde participanții au avut ca drept scop de a proiecta și implementa un driver de motor DC, astfel încât sursa de alimentare să fie folosită în cel mai eficient mod pentru parcurgerea distanței cât mai mare în timp limitat, în baza pieselor disponibile în BOM (Bill of Materials). De asemenea era necesar de a stabili conexiunea cu baza da date MySQL pentru transmiterea în timp real a informației despre parametrii platformei mobile, astfel încât să fie posibilă vizualizarea consumului de energie, viteza actuală, distanța parcursă și poziția actuală de pe traseu. Pentru a mări punctajul final participanții au avut posibilitatea de a utiliza o sarcină adăugătoare a câte 0.5 sau 0.75 kg, unde distanța parcursă se mărea în dependență de greutatea aleasă.

echip 123

Pe parcursul concursului membrii echipei și-au divizat scopurile și obiectivele propuse pentru a dezvolta partea Software și Hardware de asemenea și designul mașinii. Au fost implementați algoritmi de control și conducere automată a platformei mobile.

echip

La concurs au participat 15 echipe din România și Republica Moldova , echipa MicroWire din cadrul Universității Tehnice a Moldovei s-a clasat pe locul 3.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente