Fizica este plictisitoare? Elevii de la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Bender ne demonstrează viceversa. Tinerii liceeni afirmă că lecțiile de fizică sunt unele dintre cele mai interesante pentru ei, în special, când ajunge timpul experimentelor.

La sfârșitul lunii martie, elevii au prezentat o lecție publică cu tematica „Un pas în știință”. Împreună cu profesoara de fizică, Elena Cecoi, au demonstrat că acest obiect poate fi util și interesant pentru liceeni, iar cei 40 de profesori, prezenți la lecție au rămas impresionați de capacitățile elevilor.

Pe lângă orele teoretice și probleme, elevii montează radiouri, boxe și baterii, iar fiecare idee reprezintă pentru ei o nouă provocare.

„Lecțiile de fizică petrecute într-un mod deosebit îmi trezesc interesul tot mai mult pentru aceasta materie. Conferința dată a fost o idee minunată a doamnei Elena Cecoi. Faptul că dn-ei ne încadrează în activități de tipul dat ne motivează și mai mult. Cunoștințele pe care le aplic și în practică, susținerea permanentă a profesorului și metodele distractive de petrecerea a lecțiilor contribuie ca acest obiect să fie situat pe primul loc în topul meu a obiectelor școlare”, menționează Valeriu Bolocan, elev în clasa a XI-a.

Profesoara noastră de fizică, doamnei Elena Cecoi, mereu a fost și va fi pentru noi un suport, lecțiile dumneaei sunt pline de ingeniozitate, dacă fizica ar fi o persoană atunci ea ar fi profesoara noastră”, ne spune un alt discipol al profesoarei.

Vedeți mai jos câteva momente interesante din cadrul lecțiilor de fizică de la liceul „Alexandru cel Bun”.

IMG_3339

lichidul lui Newton, Mihaela Petrov

asg

Radiou, Valeriu Bolocan

IMG_3338

boxe portative confecționate din piese și componente uzate

 

IMG_3336

Baterie din monede, Anna Cazîlu

zz

Proiectul „Viteza de reacție a elevilor în raport cu lecțiile”, Veaceaslav Zolotoi

IMG_3341

Tocul unei femei mai masiv decât roata unui tractor, Ana Vinari și Maria Neamțu

IMG_3335

profesoara Cecoi Elena de la Liceul Teoretic ,,Alexandru cel Bun” din orașul Bender

IMG_3332 IMG_3334 IMG_3337 IMG_3342 IMG_3344