Invită Partidul Democrat: Eram disponibili să le oferim inclusiv funcția de prim-ministru celor de la ACUM

DSC2472

Partidul Democrat ar fi disponibil să le ofere funcția de prim-ministru, dacă cei de la ACUM vin la negocieri. Declarația a fost făcută de către Andrian Candu într-o conferință de presă.

„Este o greșeală ceea ce au făcut colegii din blocul ACUM. Politica înseamnă comunicare, dialog, arta compromisului. Oamenii politici au în primul rând interesul cetățenilor. În toată lumea politica este dialog și comunicare”, a spus Andrian Candu

Vicepreședintele PD spune că dacă liderii ACUM ar fi acceptat dialogul, echipa PD „ar fi demonstrat flexibilitate”.

„Chiar dacă PD are mai multe mandate decât blocul ACUM, noi am fi fost disponibili să le oferim conducerea viitorului guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. Le-am fi arătat dialog. Am fi discutat despre programul nostru de guvernare. Am fi discutat despre angajamente. Am fi discutat și despre subiectele de interes invocate de colegii din blocul ACUM”, a spus Candu.

În acest context, Candu spune că invită încă odată public blocul ACUM la discuții.

„Am decis să le facem o nouă ofertă, pe care îi așteptăm să discutăm în zilele următoare pentru a găsi acele soluții pentru țară”, a precizat  Candu.

Cât despre un eventual vot comun cu PSRM, Candu a spus că dacă blocul ACUM refuză și a doua oară „oferta de dialog”, executivul PD se va întruni într-o ședință săptămâna următoare și vor decide.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente