Primul serial moldovenesc din istorie „Anchetatorul Gorceakova”, va fi lansat astăzi, 21 februarie. Serialul este o producție comună a Televiziunii Centrale și a centrului de producție „Kievtelefilm”.

Primul serial moldovenesc din istorie „Anchetatorul Gorceakova”, va începe să fie difuzat vineri, 21 februarie, în exclusivitate la Televiziunea Centrală, la ora 20.30. Actorii și producătorii au dezvăluit detalii inedite despre film în cadrul unei conferințe de presă, la care au venit chiar de pe platourile de filmare. Serialul este filmat în exclusivitate în Republica Moldova, astfel încât telespectatorii vor recunoaște cu ușurință locurile din orașele din Chișinău și Orhei.

BS6A7341

„Anchetatorul Gorceakova”, un serial polițist melodramatic, este prima producție autohtonă de asemenea amploare. Mă bucur că am reușit și sper că nu e un proiect de scurtă durată”, a menționat producătorul general al Televiziunii Centrale, Svetlana Comenco.

Regizoara Vera Iakovenko a dezvăluit unele detalii despre serial, menite să incite și mai mult publicul: „Este o istorie interesantă, o echipă unită, o anchetatoare foarte interesantă ca personaj, dar și cu o istorie lirică deosebită”, a menționat ea.

BS6A7321

Vera Iakovenko s-a arătat încântată și de locurile pe care le-a vizitat în Moldova, ea având rădăcini moldovenești – bunelul său s-a născut la Chișinău. În rolul principal al anchetatoarei Gorceakova s-a filmat cunoscuta artistă Anastasia Zadorojnaia.

Actorul moldovean Igor Chistol a menționat că noul serial va provoca emoții deosebite telespectatorilor care vor recunoaște în film locuri îndrăgite. „Acțiunea are loc în Moldova. Aceasta este singura operă de asemenea amploare în care lucrurile să se desfășoare în Moldova. Va fi plăcut pentru telespectatorii din Republica Moldova să recunoască locurile natale”.

BS6A7326

Actorii și regizorii speră că noul serial va fi apreciat de public și nu exclud un nou sezon.