Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de pericol excepțional de incendiu pentru tot teritoriul țării până la data de 13 iunie. Pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Riscuri:

# este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă:

# evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;

# restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Codul galben este emis atunci când condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

cod galben incendiu