A fost lansată o nouă pagină web dedicată programului eTwinning Plus Moldova

pol3_2868934

Program.etwinning.md este o„casă virtuală” a programului eTwinning Plus Moldova, care are drept scop comunicarea activităților desfășurate în cadrul proiectului. Odată cu lansarea paginii web, a fost prezentat și un spot video care explică pe înțelesul oamenilor activitățile proiectului.

Site-ul descrie activitățile desfășurate în Moldova în cadrul proiectului eTwinning, dar și prezintă istoriile de succes ale unor protagoniști eTwinning Plus Moldova.

„Cel puțin la noi în școală, se pune accent să includem activitățile de pe platforma eTwinning și în curriculumul școlar. Și aceasta deoarece sarcinile pe care le primesc copiii la ore reprezintă și sarcini eTwinning. De exemplu, disciplinele reale sunt asimilate foarte ușor de copiii din clasele primare atunci când sunt folosite instrumente creative”, povestește Natalia Demcenco, învățătoare de clasele primare la Liceul „Meșterul Manole”, Sălcuța, Căușeni.

Grigore Coroi, elev în clasa a III-a la același liceu, spune la rândul său că datorită proiectului eTwinning și-a descoperit talentul de a picta. „Acest proiect ne-a făcut să descoperim abilități de care nici nu știam până atunci. Așa am descoperit că îmi place să desenez și chiar îmi reușește. Am desenat elefanți și mai multe păsări, iar până la urmă am creat propria mea carte, pe care am intitulat-o „Fauna Pământului”, povesteșe elevul.

„Nu mi-aș fi putut imagina vreodată că voi fi la Atena, capitala Greciei, împreună cu reprezentanți ai Ministerelor Educației din toate țările, cu experți renumiți, cu profesori ca și mine. S-a întâmplat acum doi ani în cadrul unui eveniment eTwinning”, spune la rândul său Maia Porombrica, o altă profesoară din Sălcuța Căușeni.

Istoriile acestor oameni, dar și a altor protagoniști eTwinning pot fi vizualizate pe pagina programului.

Ce este eTwinning?

eTwinning este comunitatea şcolilor din Europa, parte a Programului de învăţare permanentă al Comisiei Europene — o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii între cadrele didactice a comunității europene. La 4 martie 2013,a fost lansat eTwinning Plus adresată ţărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova.

În Republica Moldova, Programul este gestionat de Fundația Est Europenă, desemnată de Ministerul Educaţiei în calitate de Agenţie Naţională de Suport e-Twinning Plus. La nivel european, reţeaua eTwinning include peste 567950 de cadre didactice şi peste 191224 de şcoli din 33 de ţări europene (cele 28 de state membre ale UE, Islanda, Elveţia, Norvegia, Turcia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei). În Republica Moldova, peste 320 de profesori care reprezintă 180 de școli, sunt parte a acestui proiect grandios.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente