10 recomandări de evenimente pentru ziua de vineri, 24 iunIE

iamania2014
Foto: IA Mania 2014

Se recomandă să purtați o ie în acest sfârșit de săptămână. Echipa #diez vă dorește să vă distrați și să nu vă topiți în aceste zile toride.

#1. Ospățul Sânzienelor, ediția a III-a

IA DAY

Ia cu tine prânzul de acasă, îmbracă cea mai dragă cămașă tradițională pe care o ai și vino la cel mai mare picnic cu miros de IE. Revista EA.md și Asociația KLumea te invită pe 24 iunie, de Ziua IEI, la cea de-a treia ediție a „Ospățului Sânzienelor”, prânz de fete în ii care se ține pe iarba din fața Catedralei, la ora 12:00, chiar în centrul Chișinăului, detalii în eveniment. 

#2. Managementul proiectelor: cum transformi o idee într-un proiect de calitate?

Invento

Echipa INVENTO invită cu drag toată lumea curioasă de a afla cum poți transforma în realitate o idee sau, mai exact, cum această idee se poate metamorfiza într-un proiect de calitate. Despre aceasta, dar și multe aspecte interesante, deocheate, așteptate și mai puțin așteptate din project management, ne va vorbi invitatul nostru, Gabriel Brezoiu, fondatorul și managerul general al GEYC România, formator și manager de proiecte la nivel european din 2008, fiind implicat în prezent în peste 100 de proiecte. La ora 16:00, la Hasdeu, detalii pe Facebook.

#3. Dragoste cu bătăi (de cap)

Dragoste

Poate dragostea cauza dureri fizice? Teoretic și idealist – doar durerea cauzată de o porție bună de râs.
Poate dragostea da bătăi? Teoretic și idealist – doar bătăi de cap, când ești pus în fața provocării de a dinamiza relația.

Totuși, statisticile arată că numărul celor care trec prin dureri fizice, cauzate de bătăi (nu de cap), este într-o continuă creștere. Un fenomen pe cât de actual, pe atât de tabuizat. Radio Moldova Tineret (RMT) în parteneriat cu Gender-Centru şi Coaliția Națională “Viața fără violență în familie”, cu suportul Fundației OAK, sparge tabu-urile și te invită la o discuție deschisă despre dragoste, violență domestică și…calea spre divorțul dintre ele.

Vino la Tucano Coffee Brasil pe 24 iunie, de la 17.45, la o discuție fără ocolișuri. Primii 30 de participanți vor beneficia de un voucher Tucano, oferit de sponsori, detalii în eveniment.

#4. Drumul Fructelor. După zmeură

madein.md

Plecăm la cules și mâncat zmeură la un producător agricol din satul Zaim, raionul Căușeni. Toți doritorii de a merge cu noi la cules și cumpărat zmeură sunt rugați să ne contacteze la adresa de email [email protected]. Data aceasta echipa Madein.md nu pune la dispoziție transport. Astfel nu va exista o taxă de participare.

Ce aveți de câștigat dacă mergeți cu noi
– degustare de zmeură culeasă de sine stătător
– veți putea cumpăra zmeura la preț de producător
– poze la apus de soare în plantația de zmeură 🙂

Vineri, 24 iunie, ora 18.15, ne întâlnim toți (cu transportul propriu) în fața oficiului Madein.md, de unde va avea loc pornirea, detalii pe Facebook. 

#5. Dezbatere publică: Regenerarea urbană a zonei Circului

Circ

Proiectul de regenerare urbană trece într-o nouă fază. După ce în 29 Aprilie 2016 a fost prezentată public soluţia premiată în cadrul Concursului de Urbanism şi Arhitectură organizat de Ambasada Franţei în Rep. Moldova, Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor şi Primăria Chişinău, demersul trece într-o nouă etapă.

Grupul de iniţiativă organizează o dezbatere publică deschisă tuturor celor interesaţi, îndeosebi operatorii economici din zonă, reprezentanţii instituţiilor publice, rezidenţi şi activişti civici. În cadrul acestei dezbateri va fi prezentată varianta actualizată a proiectului, cu propunerea unui plan strategic de implementare. De asemenea, cei care doresc să facă parte din grupul de iniţiativă se vor putea înscrie, preluând o parte dintre responsabilităţi. La ora 18:00, la Primărie, detalii în eveniment.

#6. Degustare Wine Friendly la Pegas

Wine Friendly

Pe 24 iunie 2016, la ora 19:00, te invităm la Master Class-ul Wine Friendly, care va avea loc în incinta Pegas Terrace & Restaurant. Degustarea va fi moderată de sommelierul Snejana Zacepa. INTRARE 300 MDL! REZERVĂ ACUM: 078800600, detalii pe Facebook.

#7. Silicon Drinkabout Chisinau

Silicon Drinkabout

O întâlnire pentru start-up-ueri și developeri susținută de Tekwil, la ora 19:00, la 513, detalii în eveniment.

#8. Concert de jazz în aer liber organizat de Ambasadele Poloniei și Germaniei la Chișinău

Concert

Concertul este organizat cu prilejul a 170 de ani de la nașterea lui Carol Schmidt, de Ambasadele la Chișinău a Republicii Polone și Germaniei la Chișinău, în colaborare cu Primăria Municipiului Chișinău și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, la ora 19:00, la Filarmonica națională, intrarea este liberă, detalii pe #diez. 

#9. Nude Attitude! Party!

Kiras

Pentru că e vara și au venit căldurile rezistăm numai dacă suntem goi. Așa că vă îndemnăm să aveți cât mai puține haine posibile pe voi. Nude attitudine este tusa în care e așa multă distracție încăt o să trebuiască să ne dezgolim frumos, cu atitudine. Vineri, ora 23:00, la Kiras la cea mai hot tusa ever…cu #thelight și Big Bro! Artist support: 20 lei, detalii pe Facebook.

#10. ZIUA INDEPENDENŢEI: RENAŞTEREA 3D la Cinema Patria

Acțiunea va avea loc la 20 de ani de la evenimentele din filmul original, când forțele extraterestre de întărire ajung pe Terra – să păstreze și să consolideze dominația predecesorilor lor – asta după ce primesc un semnal S.O.S. de la președintele Statelor Unite (personaj interpretat de Bill Pullman). Filmul se va axa pe o nouă generație de eroi, dintre care se evidențiază fiul vitreg al Căpitanului Steven Hiller (Smith). Detalii pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente