(video) Care este cea mai cumplită durere pe care o poate îndura un om?

The-worst-pain-known-to-man
Foto: Photo Credit: citizenpost.fr

Durerea este printre primele senzații pe care le experimentăm, încă de când suntem mici, și care ne învăță să ne protejăm, ferindu-ne de diverse pericole. Cu toate astea, durerea este inevitabilă și, chiar dacă știm ce înseamnă să avem dureri de măsea, de oase sau pietre la rinichi, în general nu ne pronunțăm care ar fi „cea mai cumplită durere”, iar dacă o facem, suntem, bineînțeles, subiectivi.

În materialul video de mai jos, produs de canalul de youtube Hamish & Andy, Hamish decide să experimenteze ceea ce este considerată a fi „cea mai cumplită durere” pe care o poate suporta o ființă umană, conform indexului durerilor cauzate de înțepături ale insectelor, creat de entomologul american Justin O. Schmidt.

Este vorba, mai exact, despre participarea lui Hamish la ritualul de maturizare caracteristic tribului de băștinași Satere-Mawe din Pădurea Amazoniană, ritual în cadrul căruia acesta trebuie să își bage mâinile într-o pereche de mănuși care găzduiește o mulțime de furnici din specia Paraponera Clavata.

Din cauza veninului acestora, mușcăturile acestor furnici provoacă dureri similare cu cele ale rănilor provocate de gloanțe, acesta fiind și motivul pentru care insectele sunt cunoscute și sub denumirea de „bullet ant”. Iată cât de cumplită este durerea provocată de mușcătura acestor insecte:

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente