(foto) A eliminat telefoanele din fotografiile sale, pentru a arăta cât de dependenți am devenit

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-2

Un fotograf care face parte din rândul dependenților de tehnologie și hiper-conectivitate și e conștient de acest lucru ne arată cât de obsedați suntem de telefoanele noastre mobile.

Fotografiile de mai jos, realizate de Eric Pickersgill, sunt reale, numai că din ele au fost eliminate telefoanele mobile ale subiecților. Imaginile alese de Pickersgill fac parte din proiectul „Removed”, care are scopul de a arăta omului modern că dependența de tehnologie ajunge să capete forme absurde. Imaginea a doi miri care nu pot renunța la obsesia pentru telefonul mobil nici măcar în ziua nunții este mai mult decât reprezentativă.

Artistul american spune, într-o discuție cu cei de la Bored Panda, că a fost inspirat de o experiență trăită într-o cafenea din New York.

„Familia care stă alături de mine în cafeneaua Illium din Troy, NY, e așa de conectată. Aproape că nu-și vorbesc. Tatăl și cele două fiice stau cu nasul în telefoane. Mama nu are unul sau alege să nu se uite la el. Se uită pe fereastră, tristă și singură, în compania celor mai apropiați membri ai familiei sale. Tatăl ridică din când în când ochii, să mai comunice câte o informație obscură pe care-a găsit-o pe net. De vreo două ori aduce vorba de un ditamai pește pe care l-a prins. Nu-i răspunde nimeni. Mă întristează folosirea tehnologiei menite să faciliteze interacțiunea, care are drept urmare lipsa interacțiunii. Asta nu s-a mai întâmplat niciodată și mă îndoiesc că avem habar care este cu adevărat impactul social al acestei noi experiențe. Acum, și mama și-a scos telefonul”, povestește el.

Interesant este că imaginile nu au fost editate într-un soft de genul Photoshop. Ele sunt chiar reale 100%. După ce a realizat imaginea cu tot cu telefoane în cadru, fotograful și-a rugat subiecții să rămână în aceeași poziție, dar fără telefoane.

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-22

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-10

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-12

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-13

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-15

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-24

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-28

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-30

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-33

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-fb1__700

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-1

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-2

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-5

portraits-holding-devices-removed-eric-pickersgill-9

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente