(foto) Urban Swan: Proiect fotografic ce reliefează grația balerinelor pe străzile Bucureștiului

775-990×613
Foto: PC: Andrei Mihai

Fotograful român Andrei Mihai a realizat un proiect fotografic în care a captat balerinele în toată grația și splendoarea lor pe străzile Bucureștiului.

Fotografiile sale dinamice reprezintă balerinele în mișcare, care dau dovadă de elasticitate deosebită. Andrei Mihai a zis: „Baletul este arta educată a corpului omenesc de a se mișca sublim. Întotdeauna mi-am dorit să fotografiez o balerină în mediul urban. Cred că acest contrast puternic dintre delicatețe și atmosferă cotidiană pune în evidență sublimul acestei arte”.

A menționat, de asemenea, că acest proiect este unul de suflet, prin care a vrut să arate ce presupune succesul. „În spatele grației, zâmbetului, se ascund ore bune de muncă, suferință și determinare. Contrastul puternic dintre urban și finețea artei reliefează cel mai bine acest fapt.”

Fotograful și-a exprimat uimirea că proiectul său a devenit atât de mediatizat: „Mărturisesc că atunci când am început proiectul Urban Swan nu m-am gândit că o să fie atât de apreciat. Am pornit doar cu dorința de a transpune o idee în care am crezut – ilustrarea contrastului puternic dintre urban – cotidianul care implică acele ore infinite de muncă și finețea artei – rezultatul, succesul, împlinirea – în fotografie. Sunt mândru că am reușit și recomand tuturor celor care au idei să nu le țină ascunse, să creadă în ele și să le pună în practică”.

Mai jos puteți urmări fotografiile din cadrul proiectelor Urban Swan White și Urban Swan Black:

 

PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
PC: Andrei Mihai
Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente