(foto) Cristina Smolenschi – tânăra care are în colecția sa peste 1.000 de cărți poștale de pe patru continente

img_6306
Foto: Cristina Smolenschi prezentându-și minunata colecție PC: <a href="https://traistamea.files.wordpress.com/2015/06/img_6306.jpg" target="_blank">Grigore Stegarescu</a>

Cristina Smolenschi, o tânără de 24 de ani din Călărași, are un hobby frumos, interesant și inedit – colecționează cărți poștale. Deja are în colecție sa peste 1.000 de cărți poștale de pe patru continente și nu se oprește aici.

#diez te invită să o cunoști pe Cristina și în special colecția ei prin obiectivul fotografului Grigore Stegarescu, care a publicat minunatele imagini pe blogul său.

Colecționează cărți poștale de la vârsta de 13 ani. Totul a început când bunicul i-a dăruit o carte poștală de mai multe decenii, mai exact din anul 1926.

 

Carte poștală din 1926, primită în dar de la bunicul când Cristina avea 13 ani PC: Grigore Stegarescu

De atunci, pasiunea Cristinei nu a mai cunoscut limite temporale sau geografice. Are în colecție peste 1 000 de cărți poștale primite de la prieteni, cunoscuți, necunoscuți de pe patru continente. Cum este posibil așa ceva? Cristina este o fire foarte activă, a participat/participă la numeroase traininguri/instruiri peste hotarele țării. Acolo face cunoștință cu numeroși alți tineri activi din diverse țări, unde le împărtășește pasiunea pentru colectarea cărților poștale. Tinerii sunt foarte receptivi și la scurt timp trimit cărți poștale. Potrivit Cristinei, acest exercițiu responsabilizează și unește oamenii din diverse țări pentru a îndrăgi tot ce este frumos.

 

Fiecare carte poștală primită de la diverși prieteni, cunoscuți, necunoscuți din întreaga lume anexează și un mesaj scris în care își exprimă simpatia față de pasiunea Cristinei PC: Grigore Stegarescu

Ea spune că atunci când are momente mai puțin plăcute în viața de zi cu zi, deschide cutia cu cărți poștale și imediat îi readuce zâmbetul pe față. Simte că este înconjurată de sute de prieteni care îi zâmbesc și o ajută.

 

Cutia în care păstrează sutele de cărți poștale. Este o comoară pentru Cristina PC: Grigore Stegarescu

Grigore Stegarescu, fotograful și autorul acestui articol, explică de ce a decis să împărtășească întregii țări o mică parte din minunata colecție a tinerei: „Cunosc de ceva timp pasiunea Cristinei, dar nu reușeam să merg în vizită pentru a afla istoria și colecția impresionantă. Recent, am fost la Călărași, acolo unde locuiește Cristina. Ceea ce am văzut m-a copleșit. Vă îndemn să vedeți și voi despre ce este vorba. Fiecare poză are un scurt comentariu despre proveniența cărții poștale.”

 

Cărți poștale primite din Polonia, publicate în 1945, imediat după sfârșitul celui de-al doilea război mondial PC: Grigore Stegarescu
Carte poștală din Republica Moldova. Ediția anilor ’90 PC: Grigore Stegarescu
Cărți poștale din diverse perioade de timp PC: Grigore Stegarescu
Carte poștală din Lituania, adăugată la colecție în 2015 PC: Grigore Stegarescu
Carte poștală din or. Samara, Rusia PC: Grigore Stegarescu
O carte poștală tocmai din Singapore PC: Grigore Stegarescu
Mesaj din Germania PC: Grigore Stegarescu
Carte poștală din Dresden, Germania PC: Grigore Stegarescu
Carte poștală tocmai din Australia PC: Grigore Stegarescu
Londra, Marea Britanie PC: Grigore Stegarescu
Lisabona, Portugalia PC: Grigore Stegarescu
Pentru o dispoziție mai bună PC: Grigore Stegarescu
Sunt multe, foarte multe cărți poștale. Îți ia câteva ore să asculți, să vezi și să fotografiezi doar o mică parte dintre acestea PC: Grigore Stegarescu
Relatări, emoții, ezitări… PC: Grigore Stegarescu
Carte poștală din Arizona, SUA PC: Grigore Stegarescu
Norvegia, 2015 PC: Grigore Stegarescu
Paris, Franța PC: Grigore Stegarescu
Istanbul, Turcia PC: Grigore Stegarescu
Timbre poștale colecționate odată cu primirea cărților poștale PC: Grigore Stegarescu

P.S.: Dacă ai cărți poștale mai deosebite prin casă și nu îți servesc la nimic, le poți expedia Cristinei, va fi foarte fericită.

Foto/Autor: Grigore Stegarescu

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente