(video) „Este alegerea mea” – 99 de femei militează pentru drepturile lor

choice
Foto: „My Choice”. PC: captură foto YouTube

„My Choice” este un video realizat pentru Vogue India ce transmite mesajul femeilor care își doresc să spună ferm și convins: „Este alegerea mea!”

Video-ul „My Choice” este o colaborare dintre regizorul Homi Adajania și actrița de la Bollywood Deepika Padukone, produs de JSW și Sangita Jindal. „My Choice” este un scurtmetraj dedicat #VogueEmpower, pentru Vogue India. Filmulețul este bazat pe o frântură scrisă de Kersi Khambatta.

În acest video s-au filmat femei precum Nimrat Kaur, Adhuna Akhtar, Anupama Chopra, Scherezade Shrof. 99 de femei s-au adunat pentru a spune cu voce tare: „Este alegerea mea”. Dar de ce 99 și nu 100? „Mi-a plăcut ideea să fi participat 100 de femei, dar în ultima clipă am aflat că o persoană nu poate participa”, a spus Homi Adajania.

„În familia mea, tatăl meu este unicul bărbat în casă, dar fiecare dintre noi are cuvântul”, afirmă Padukone. „Mi-a fost întotdeauna permis să fiu cine vreau eu să fiu. Atunci când nu ești încătușat, nu te lași influențat și acesta e momentul când ești puternic”.

Scopul inițiativei Vogue Empower, cu lansarea celei de-a 7-a ediții aniversare, este de a încuraja oamenii să gândească, să vorbească și să acționeze, ținând cont de drepturile femeilor. Mesajul este simplu: „Totul începe de la tine!”.

„Să fiu marimea 0 sau marimea 15 – ei nu au o mărime pentru sufletul meu… și nu vor avea niciodată. Mintea ta nu trebuie să stea într-o cușcă, las-o liberă. Corpul meu nu este al tău, lasă-l să fie liber”, se menționează în video. „Este alegerea mea – să mă mărit sau să nu mă mărit, să fac sex înainte de căsătorie, să fac sex cu altcineva în timpul căsătoriei sau să nu fac sex. Este alegerea mea – să iubesc un bărbat sau o femeie”.

„Amintește-ți: este alegerea mea! Nu sunt un privilegiu. Semnul bindi de pe fruntea mea, inelul de pe degetul meu, tatuajele sau alte accesorii – nu pot fi înlocuite. Nici dragostea mea pentru tine nu poate fi înlocuită. Așa că prețuiește asta!”.

 

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente